"ΕΛΑΙΑ" ένα μοναδικό σαπούνι


Φίλες, φίλοι,

Είμαστε μια οικογένεια βιοκαλλιεργητών ελιάς από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Η σχέση μας με το ελαιόδενδρο και το ελαιόλαδο είναι πολλών γενεών πατρογονική, βιωματική και λατρευτική.

Παράγουμε το σαπούνι «Ελαία» χωρίς μηχανήματα στο σπίτι μας, με μια παλιά οικογενειακή συνταγή. Το «Ελαία» προέρχεται από μακρόχρονη παράδοση και φιλοσοφία σχετικά με τον καθαρισμό του σώματός μας. Η παράδοση αυτή ξεκινά από το 1909 όταν μπήκε στην οικογένεια μας μια πανέμορφη ξανθιά γαλανομάτα, μια Δωρική κολώνα, από το Καστρί της Κυνουρίας. Αυτή ήταν η γιαγιά μου. Εκλεκτική και αυτάρεσκη έπαιρνε από το καλύτερο πιθάρι το λάδι, και όχι κατακάθια όπως έκαναν οι άλλες νοικοκυρές. Η παράδοση συνεχίστηκε από την μητέρα μου και έφτασε στις μέρες μας που αποφασίσαμε να την μοιραστούμε μαζί σας.

Η φιλοσοφία του «Ελαία» επικεντρώνεται στην σημασία και αξία του δέρματος μας. Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο ζωτικό όργανο. Η κατάλληλη λειτουργία του είναι απαραίτητη για την επιβίωση μας. Είναι επίσης ένα αισθητήριο όργανο αφού αποτελεί το σημείο επαφής μας, αλλά και το όριο μας, με τον εξωτερικό κόσμο. Στην πραγματικότητα είναι ο καθρέφτης της γενικότερης κατάστασης της υγείας μας. Οτιδήποτε χρησιμοποιήσουμε πάνω στο δέρμα μας εισέρχεται στο σώμα μέσω των πόρων. Είναι προφανές ότι αν αγαπάμε τον εαυτό μας θα πρέπει να προσέξουμε πολύ τι θα μεταχειριστούμε.

Το 2001 βάλαμε τα ελαιοκτήματα μας στην βιοκαλλιέργεια. Στη συνέχεια από μεράκι και με οδηγό την παλιά οικογενειακή συνταγή αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε με την ψυχρή σαπωνοποίηση, μέχρι που πετύχαμε την καταπληκτική συνταγή του «Ελαία». Από το 2005 μοιραζόμαστε το «Ελαία» μαζί σας.

Το λάδι μας είναι ψυχρής έκθλιψης και κορωναϊικης ποικιλίας. Πιστοποιείται από το ινστιτούτο βιολογικών προϊόντων ΒΙΟ ΕΛΛΑΣ με τον κωδικό 420195. Από το ελαιοτριβείο το λάδι μπαίνει σε ανοξείδωτα αεροστεγή ντεπόζιτα και κατακαθίζει φυσιολογικά. Από εκεί χωρίς άλλες μεταγγίσεις, ζωντανό με όλα του τα αρώματα, σαπωνοποιείται με ψυχρή σαπωνοποίηση.

Το «Ελαία» έχει εξετασθεί στα εργαστήρια του Γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών από τον καθηγητή κύριο Πάνο Αθανασόπουλο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι είναι άριστο και πολύ γλυκερινούχο. Διότι εμπεριέχει τη φυσική γλυκερίνη του ελαιολάδου, που είναι εξαιρετικά παρθένο, δηλ. δεν έχει επεξεργαστεί και δεν έχει θερμανθεί. Επίσης, η διαδικασία παραγωγής του είναι πολύωρη και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι παράγεται ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, μοναδικό, άριστο για την υγεία του δέρματος και την υγιεινή του σώματος. Ένα προϊόν που σέβεται τον καταναλωτή και την επιθυμία του να χρησιμοποιήσει κάτι αγνό, ασφαλές και υγιεινό.

Προμηθεύεται το «Ελαία» ο ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.ΠΕ. κατ’ αποκλειστικότητα για τα φαρμακεία. Πέρα από τις διαπιστώσεις καθηγητών, φαρμακοποιών και γεωπόνων, υπάρχουν και οι ενθουσιώδεις αναφορές των πελατών μας. πάρα πολλοί το έχουν καθιερώσει σαν το σαπούνι της οικογένειας και μας λένε «τι χάνουν αυτοί που ακόμα δεν έχουν δοκιμάσει το Ελαία».

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Φιλιατρών βιολογικής Γεωργίας είναι το μεγάλο μυστικό του «Ελαία», συν τα μικρά μυστικά της ωραίας συνταγής του.

Το καλό λάδι, το καλό σαπούνι είναι υγεία, απόλαυση, αρχοντιά, παράδοση, εκλεκτικότητα, ποιότητα, τρόπος ζωής. Αυτά προσφέρει το «Ελαία». Δοκιμάστε το.

Φιλικότατα

Χαρ.Ν.Παναγάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου